Παρουσιάσεις

Λίγα λόγια

Αναστασία Βούλγαρη

 

 

 

 Η Αναστασία Βούλγαρη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη γαλλική γλώσσα στη Γαλλία στο Centre Linguistique Appliquée, Besançon.

Φοίτησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού. Σπούδασε fashion design, συστήματα διαχείρισης ποιότητας, διόρθωση και επιμέλεια  κειμένου.  

Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ως επιχειρηματίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης. Από το 1998 έως το 2014 εργάστηκε ως σύμβουλος ποιότητας στα συστήματα ISO 9000 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάστηκε με τους διεθνείς φορείς πιστοποίησης LRQA και BVQI και TUV Austria. 

Τον Μάρτιο του 2011 παρουσίασε στο Θέατρο ΣΥΝ-ΚΑΤΙ το πρώτο της μονόπρακτο με τίτλο Κάποιος να με φωνάξει,  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της κ. Ελένης Τζαγκαράκη, με μουσική επένδυση από έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Το Μάιο τού ίδιου έτους, το έργο παρουσιάστηκε στο Βουκουρέστι και σε άλλες πόλεις της Ρουμανίας, σε μετάφραση της κ. Έλενας Λάζαρ, σκηνοθεσία της κ. Μιχαέλα Μπόμποκ Μανέα και ερμηνεία της κ. Ντανιέλα Μολντοβάν. 

Τον Μάρτιο του 2013 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της «Θα σε λιώσω!» από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Τον Ιανουάριο του 2015 παρουσίασε στο Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ το Κάποιος να με φωνάξει σε σκηνοθεσία  Αλέξιου Κοτσώρη. 

Τον Δεκέμβριο του 2015 εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή Το φως λιγόστεψε στην άκρη της πόλης  από τις εκδόσεις Εύμαρος. Το βιβλίο προλογίζει ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος. Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί έργο του Ανδρέα Μαράτου, αλλά και ένα ακόμα έργο του κοσμεί τα πολύστοιχα ποιήματα.   

Τον Οκτώβριο του  2016 εκδόθηκε το βιβλίο της  Μίκης Θεοδωράκης, Διάλογοι στο λυκόφως: Συνοπτική παρουσίαση. Το βιβλίο προλογίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Διανέμεται δωρεάν και έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε μορφή ebook στις ιστοσελίδες: 
https://free-ebooks.gr 
https://www.free-ebooks.net/ebook/Mikhs-8eodwrakhs-Dialogoi-sto-lykofws 
https://www.scribd.com

Τον Σεπτέμβριο του 2017 έγραψε τα κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο Γυναίκα Μάνα Αδελφή, η οποία παρουσιάστηκε στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ «Έαρ Βικτώρια» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών». 

Τον Νοέμβριο του 2017 εκδόθηκε το βιβλίο της Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, διάλογοι και το μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση. Το βιβλίο προλογίζουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συγγραφέας και θεολόγος Τριαντάφυλλος Σερμέτης.

Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν και έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο https://www.scribd.com/document/389265260

Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 και από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019 παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο της  Το τελευταίο παιχνίδι στο ΘΕΑΤΡΟ «Έαρ Βικτώρια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδούλου. 

Ερμηνείες: Ιανουάριος- Απρίλιος: Νόνη Ιωαννίδου, Γιάννης Ζαφείρης, Γιώργος Χριστοδούλου, Ματίνα Δημητροπούλου, Ανδρέας Γιαννακούλας, Βίκτωρας Πέτσας, Πάνος Τρουμπουνέλης. Δεκέμβριος- Φεβρουάριος: Νόνη Ιωαννίδου, Ματίνα Δημητροπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Κωνσταντίνος Ρόδης, Σωτήρης Καρκαλέμης, Νίκος Καϊνός, Σωτήρης Μανίκας. 

Τον Φεβρουάριο του 2020 παρουσιάστηκε το έργο της Όρκος στο παρόν στο Θέατρο Άλμα (Μικρή Σκηνή) σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη και ερμηνεία της Άννας Ψαρρά. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε η Παναγιώτα Πανταζή και τα μελοποίησε ο Σταύρος Σιόλας. Τα τραγούδησε η Αργυρώ Καπαρού.   

Ήταν συνεργάτης του παγκόσμιου διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Mikis Radio https://mikisradio.blogspot.gr/

Από το 2011 αρθρογραφεί στο ίντερνετ και ενίοτε στον έντυπο Τύπο. 

 

 

 

 

 

 

© 2014 Αναστασία Βούλγαρη.

κατασκευη ιστοσελιδας - XTD